Motoristi pozor! Ruská polícia odhalila výrobňu falošného oleja z ročným obratom štyri miliardy CZK

od Marián Hatiar
v Blog
Návštevy: 1329

Tí, ktorí sa zaujímate o autá a motorizmus o tom už asi vedia, ale široká verejnosť zatiaľ ani príliš netuší, že okrem kabeliek, oblečenia a elektroniky sa "vyrábajú" aj falošné oleje do áut.

Na konci decembra 2018 ruská polícia v okolí Moskvy objavila výrobňu falošného oleja značiek Shell, Total, Castrol, Elf, BP, Mobil, Liqui Moly a ďalších. Gang vyrábal dokonca aj falošné verzie olejov „certifikovaných“ značkami Ford, Mazda a Toyota. Objem výroby falošných olejov tejto organizovanej skupiny je tak vysoký, že sa táto informácia postupne rozšírila do všetkých médií po celom svete, takže by konečne všetkým mohlo dôjsť, že kúpiť kvalitný olej výrazne lacnejšie, je pomerne riskantné rozhodnutie. Gang dokázal bez problémovo distribuovať falošný olej aj do sietí servisov, kde ho používali pri bežných výmenách.

V súčasnosti je veľmi ľahké napodobňovať alebo falšovať originálne produkty, než prejsť vyčerpávajúcim a finančne a technicky náročným procesom vytvárania legálneho produktu. Ale ak sa zahrávate s ohňom, tak ako v tomto prípade, tak sa určite popálite. Odhalená výrobňa v Rusku mala obrat neskutočné štyri miliardy korún ročne. Náklady boli minimálne, nakoľko olej isto v skutočnosti nebol príliš dobrej kvality, zamestnávali prisťahovalcov bez povolenia k pobytu a výroba prebiehala v štyroch polo rozpadlých halách. Ruská polícia celkom zatkla na mieste 5 osôb a šiestu osobu na letisku, ktorá pravdepodobne o zásahu už vedela a snažila sa utiecť z veľkou hotovosťou do Číny.

Nižšie nájdete podrobnú foto galériu  zariadení používaných pri označovaní plechoviek na motorové vozidlá alebo zlé životné podmienky nelegálnych prisťahovalcov. zdroj : http://www.automotorblog.com/watch-counterfeit-engine-oil-russia-87039.html